Ποντίκια: 7 αποτελεσματικοί τρόποι για να τα κρατήσετε μακριά από το σπίτι σας

Ποντίκια: Αντιμετωπίζετε πρόβλημα, με την παρουσία ποντικιών στο σπίτι σας; Σίγουρα, θα ανησυχείτε, αλλά υπάρχει τρόπος για να δώσετε λύση στο πρόβλημά σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να διαβάσετε την ακόλουθη λίστα, η οποία περιέχει επτά τρόπους για να γλιτώσετε από την παρουσία των ποντικιών. Αναλυτικότερα:

Ακολουθούν επτά κόλπα για να κρατήσετε τα ποντίκια μακρυά από το σπίτι σας

– Ένας παλιός, αξιόπιστος τρόπος να απαλλαγείτε από ποντίκια στο σπίτι είναι να βάλετε μια ποντικοπαγίδα. Συνήθως μια ποντικοπαγίδα δεν κρατάει ένα ποντίκι εκτός σπιτιού, οπότε τοποθετήστε (2-3) σε διαφορετικές θέσεις του σπιτιού, όπου έχετε παρατηρήσει κάποιο ποντίκι ή περιττώματά του. Μην ξεχάσετε να βάλετε ως δόλωμα κάτι με ισχυρή οσμή.

Κι άλλα κόλπα για να κρατήσετε τα ποντίκια μακρυά από το σπίτι σας

– Τα τελευταία χρόνια, οι απωθητικές συσκευές υπερήχων των τρωκτικών έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς. Η λειτουργία τους είναι πολύ απλή: ο υπέρηχος γεμίζει ολόκληρο το δωμάτιο και δεν επιτρέπει στα τρωκτικά να ζήσουν κανονικά. Αν και ο άνθρωπος δεν μπορεί να ακούσει αυτό το θόρυβο.

– Βάλτε κόλλα. Εάν εφαρμόσετε μια ειδική κόλλα, σε ένα χαρτόνι, το ποντίκι θα κολλήσει εκεί και δεν θα μπορεί να πάει πουθενά. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι μπορείτε να πιάσετε πολλά ποντίκια ταυτόχρονα.

– Βάλτε τη γάτα σας να κυνηγήσει τα ποντίκια και έτσι να καθαρίσουν το χώρο σας.

Ποντίκια: 7 αποτελεσματικοί τρόποι για να τα κρατήσετε μακριά από το σπίτι σας - Εικόνα 2

Τα υπόλοιπα κόλπα για να κρατήσετε τα συγκεκριμένα τρωκτικά μακρυά από το σπίτι σας

– Χρησιμοποιήστε έλαιο μέντας. Ρίξτε λίγες σταγόνες ελαίου μέντας, όπου έχετε δει ένα ποντίκι και ρίξτε και λίγες σταγόνες στο κάδο σκουπιδιών. Τα ποντίκια δεν μπορούν να αντέξουν τη μυρωδιά, και θα φύγουν τρέχοντας.

– Αφήστε τις νιφάδες πιπεριών γύρω από το σπίτι. Μπορείτε να τα αναμίξετε με μικρά κομμάτια τυριού. Τα ποντίκια θα τα φάνε και ποτέ δεν θα ξανά επιστρέψουν.

– Σταγόνες πικάντικης σάλτσας. Τα ποντίκια δεν αντέχουν τα πικάντικα τρόφιμα. Έτσι, δεν πρόκειται να ξανά επιστρέψουν εάν τους έχετε ένα τέτοιο ”δωράκι”. Απλά απλώστε αρκετές σταγόνες πικάντικης σάλτσας στο πάτωμα.

Πηγή