Πορτρέτα μιας κοπέλας από τη ζωή της στο ψυχιατρείο!

Η 21χρονη φωτογράφος Laura Hospes καταγράφει τη ζωή της μέσα στο ψυχιατρείο σε μια σειρά από συγκλονιστικά ασπρόμαυρα πορτρέτα.
Η συλλογή προτάθηκε για το βραβείο Καλύτερου Ανερχόμενου Ταλέντου στα βραβεία LensCulture Emerging Talent Awards.

[adsense]

Η νεαρή εισήχθη στην κλινική λόγω κατάθλιψης, άγχους και διατροφικών διαταραχών έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας.

Η συλλογή ονομάζεται UCP-UMCG, καθώς αυτό είναι το όνομα του ψυχιατρείου που νοσηλεύεται. Πρόκειται για το Πανεπιστημιακό Ψυχιατρικό Κέντρο στο Χρόνινγκεν της Ολλανδίας.

Η 21χρονη δηλώνει πως ένιωσε καταβεβλημένη και μπερδεμένη όταν εισήχθη στην κλινική και αποφάσισε να ανακαλύψει εκ νέου τον εαυτό της μέσα από τα φωτογραφικά πορτρέτα.

Η Laura άρχισε να ασχολείται με τη φωτογραφία σε ηλικία 16 ετών. Όπως εξηγεί η ίδια, στα κοινωνικά δίκτυα βλέπουμε μόνο την καλή πλευρά της ζωής κάποιου και αυτό την ενέπνευσε να εκθέσει τη ζωή της όπως πραγματικά είναι.

Αρχικά συνέθεσε τη συλλογή για τον εαυτό της, για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της και να εκφράσει τα συναισθήματά της. Αποφάσισε όμως ότι ήθελε να αποτελέσει έμπνευση και για άλλους ανθρώπους που βρίσκονται ή έχουν βρεθεί στο ψυχιατρείο.

«Θέλω να δουν τις φωτογραφίες μου και να δουν τον εαυτό τους μέσα σε αυτές. Ελπίζω να νιώσουν ότι τους παίρνουν στα σοβαρά, να νιώσουν λιγότερο τρελοί και λιγότερο μόνοι.»!

portreto1 portreto2 portreto3 portreto4 portreto5 portreto6

Πηγή