Πόσο θα στοιχίσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι – Ακριβότερο έως 20% σε σχέση με πέρσι

«Αλμυρό» θα είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Ινστιτούτου Καταναλωτή, καθώς οι συνεχιζόμενες αυξήσεις των τιμών στα τρόφιμα επηρεάζουν σημαντικά το κόστος του.

Όπως μετέδωσε το Mega, η αύξηση του κόστους στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα κυμανθεί από 10 έως 20%.

Φέτος το κόστος του εορταστικού τραπεζιού για μία τετραμελή οικογένεια υπολογίζεται στα 152€, ενώ πέρυσι ήταν στα 127, δηλαδή αύξηση 20%. Οι περισσότεροι καταναλωτές αφήνουν πίσω τα πολυπληθή χριστουγεννιάτικα τραπέζια.

Ο οικογενειακός προϋπολογισμός ψαλιδίζεται και το εορταστικό τραπέζι μετά και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στα τρόφιμα, προβλέπεται να είναι… φτωχότερο.

Οι ανατιμήσεις των προϊόντων, ειδικά σε κρέας, λάδι και γλυκά, δε γινόταν να αφήσουν ανεπηρέαστο το χριστουγεννιάτικο τραπέζι που θα είναι ακριβότερο έως και 20%, με τους καταναλωτές να μετρούν τόσο τα άτομα που θα βρίσκονται γύρω από το τραπέζι, όσο και τα προϊόντα που θα αγοράσουν.

 

Το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού:

Αρνί: 13 – 14€/κιλό,

Γαλοπούλα: 10 – 12€/κιλό,

Χοιρινό: 7,5 – 9€ /κιλό,

Τομάτες: 2,20 – 2,30/κιλό,

Φέτα: 10 – 14,30/κιλό,

Αναψυκτικά: 1,30 €/τεμάχιο,

Κρασί: 4,5€ – 5,5 €,

Παραδοσιακά γλυκά: 16€/κιλό.

Ο κρεοπώλη Αντώνης Βαλτετσιώτης σημείωσε πως: «Υπάρχει μια σταθερότητα στις τιμές, δεν υπάρχει διαφοροποίηση. Είμαστε εδώ για να καλύψουμε όλες τις απαιτήσεις».

Όπως λέει ο ίδιος, η κίνηση στην αγορά είναι μειωμένη, ωστόσο η εικόνα αναμένεται να αλλάξει τις ερχόμενες εβδομάδες και με την εφαρμογή του εορταστικού ωραρίου.

Πηγή: www.newsit.gr