Πότε ήρθε η ώρα για ένα οριστικό τέλος;

Πότε ήρθε η ώρα για ένα οριστικό τέλος;

Οι σχέσεις είναι δύσκολες. Απαιτούν χρόνο, ενέργεια και αφοσίωση. Αλλά τι γίνεται όταν η σχέση σου σε πληγώνει περισσότερο από ό,τι σε γεμίζει; Πώς ξέρεις πότε ήρθε η ώρα να πεις αντίο;

Εδώ είναι τρεις λόγοι για να σκεφτείς σοβαρά ένα οριστικό τέλος:

1. Χάνεις τον εαυτό σου. Σε μια υγιή σχέση, και οι δύο σύντροφοι έχουν χώρο να εξελιχθούν και να διατηρήσουν την ατομικότητά τους. Εάν νιώθεις ότι χάνεις τον εαυτό σου, ότι οι ανάγκες και οι επιθυμίες σου δεν λαμβάνονται υπόψη, τότε ίσως ήρθε η ώρα να φύγεις.

2. Ζεις σε ένα τοξικό περιβάλλον. Η ασέβεια, η έλλειψη εμπιστοσύνης και η συνεχής κριτική είναι σημάδια μιας τοξικής σχέσης. Μην ανέχεσαι καμία μορφή κακοποίησης, είτε λεκτική, είτε συναισθηματική, είτε σωματική. Η ευτυχία σου είναι πιο σημαντική.

3. Δεν υπάρχει μέλλον. Εάν οι στόχοι και τα όνειρά σας δεν ευθυγραμμίζονται πλέον, ή εάν η σκέψη ενός κοινού μέλλοντος σε γεμίζει με άγχος και όχι με χαρά, τότε ίσως ήρθε η ώρα να ακολουθήσετε διαφορετικά μονοπάτια.

Το τέλος μιας σχέσης είναι πάντα δύσκολο, αλλά μερικές φορές είναι απαραίτητο για την ευτυχία και την προσωπική μας εξέλιξη.