Σίδερο τέλος: 9 έξυπνα κόλπα για να κάνετε τα τσαλακωμένα ρούχα σας να μοιάζουν σαν σιδερωμένα

Σίδερο: Πρόκειται για μία από τις πιο κουραστικές δουλειές του σπιτιού. Αυτή δεν είναι άλλη από το σιδέρωμα των ρούχων. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να μη το χρησιμοποιείται στο σιδέρωμα. Αναλυτικότερα:

Ακολουθούν εννιά πανέξυπνα κόλπα για ρούχα για να μη χρησιμοποιείται το σίδερο:

– Σίδερο μαλλιών: Το σίδερο μαλλιών είναι ιδανικό τις περιοχές που το συμβατικό σίδερο δεν μπορεί να φτάσει, όπως τα περιλαίμια και οι μικρές πτυχώσεις. Βάλτε το σίδερο στη μέση θερμοκρασία, κρατήστε το στην επιθυμητή θέση και περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα. Βεβαιωθείτε ότι το σίδερο δεν έχει τρίχες ή κολλώδη προϊόντα styling πάνω του, γιατί μπορούν να βλάψουν τα ρούχα σας. Μην το χρησιμοποιείτε σε ευαίσθητα υφάσματα.

Σίδερο τέλος: 9 έξυπνα κόλπα για να κάνετε τα τσαλακωμένα ρούχα σας να μοιάζουν σαν σιδερωμένα - Εικόνα 1

– Νερό + Ξύδι: Ανακατέψτε φυσικό ξύδι από κρασί με νερό σε αναλογία 1:3, ρίξτε το μίγμα σε έναν μπουκάλι σπρέι και ανακινείστε ελαφρώς. Τώρα έχετε ένα σπρέι κατά των τσαλακωμένων ρούχων!

Σίδερο τέλος: 9 έξυπνα κόλπα για να κάνετε τα τσαλακωμένα ρούχα σας να μοιάζουν σαν σιδερωμένα - Εικόνα 2

– Σίδερο – Ατμός από βραστήρα: Αν δεν έχετε ατμοσίδερο για τα ρούχα, ένας βραστήρας μπορεί να χρησιμεύσει ως εναλλακτική λύση. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, πάρτε τα τσαλακωμένα ρούχα και κρατήστε τα πάνω από τον ατμό, περίπου 20 εκατοστά μακριά από το στόμιο.

Σίδερο τέλος: 9 έξυπνα κόλπα για να κάνετε τα τσαλακωμένα ρούχα σας να μοιάζουν σαν σιδερωμένα - Εικόνα 3

– Πιστολάκι μαλλιών: Ένα συνηθισμένο πιστολάκι για τα μαλλιά μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως ατμοσίδερο . Γυρίστε το στην υψηλότερη θερμοκρασία και κατευθύνετε τον θερμό αέρα πάνω στο τσαλακωμένο ρούχο.

Σίδερο τέλος: 9 έξυπνα κόλπα για να κάνετε τα τσαλακωμένα ρούχα σας να μοιάζουν σαν σιδερωμένα - Εικόνα 4 Τα υπόλοιπα πανέξυπνα κόλπα για ρούχα:

– Σίδερο – Ατμός από το ντουζ: Αφήστε το ζεστό νερό να τρέχει, κρεμάστε τα ρούχα σας όσο το δυνατόν πλησιέστερα προς την κεφαλή του ντους και βεβαιωθείτε ότι δεν βρέχονται. Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες και περιμένετε μερικά λεπτά.

Σίδερο τέλος: 9 έξυπνα κόλπα για να κάνετε τα τσαλακωμένα ρούχα σας να μοιάζουν σαν σιδερωμένα - Εικόνα 5

– Βρεγμένη πετσέτα: Βάλτε τα ρούχα σε μια επίπεδη επιφάνεια, όπως μία σιδερώστρα ή ένα τραπέζι. Καλύψτε το τσαλακωμένο ρούχο με μια βρεγμένη πετσέτα και πιέστε έντονα με τα χέρια σας. Στη συνέχεια, αφήστε το να στεγνώσει.

Σίδερο τέλος: 9 έξυπνα κόλπα για να κάνετε τα τσαλακωμένα ρούχα σας να μοιάζουν σαν σιδερωμένα - Εικόνα 6

– Πλυντήριο: Η λειτουργία στεγνωτηρίου μπορεί να «σιδερώσει» και τα βαμβακερά και τα λινά υφάσματα. Επιλέξτε τη σύντομη λειτουργία: 15 λεπτά θα είναι αρκετά. Αν τα ρούχα είναι πολύ τσαλακωμένα, προσθέστε ένα μικρό, υγpό αντικείμενο όπως μια κάλτσα.

Σίδερο τέλος: 9 έξυπνα κόλπα για να κάνετε τα τσαλακωμένα ρούχα σας να μοιάζουν σαν σιδερωμένα - Εικόνα 7

– Το κάτω μέρος ενός σκεύους: Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και την αδειάζουμε. Το κάτω μέρος της θα είναι αρκετά ζεστό ώστε να λειτουργήσει ως σίδερο. Βάλτε τα ρούχα σε μια επίπεδη επιφάνεια και «σιδερώστε» τα με την κατσαρόλα!

Σίδερο τέλος: 9 έξυπνα κόλπα για να κάνετε τα τσαλακωμένα ρούχα σας να μοιάζουν σαν σιδερωμένα - Εικόνα 8

– Παγάκια: Βάλτε το πλυντήριό σας στη λειτουργία στεγνωτηρίου. Βάλτε μέσα τα τσαλακωμένα ρούχα – έως και 5. Προσθέστε 2-3 παγάκια και βάλτε το σε λειτουργία. Μετά από 10 λεπτά, μπορείτε να απολαύσετε τέλεια σιδερωμένα ρούχα.

Σίδερο τέλος: 9 έξυπνα κόλπα για να κάνετε τα τσαλακωμένα ρούχα σας να μοιάζουν σαν σιδερωμένα - Εικόνα 9

Πηγή