Σπυράκια στο πρόσωπο: Ποιο λάθος κάνουμε και βγάζουμε σπυράκια (video)

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Kendall Jenner έχει μοιραστεί με όλες εμάς, μέσω των συνεντεύξεών της, το μεγάλο πρόβλημα με την ακμή.

Τι κι αν τώρα έχει μία καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα, το supermodel δεν έχει κρύψει πως η ακμή κατά τα εφηβικά της χρόνια ήταν ένα από τα πράγματα που της δημιουργούσαν πολλές ανάσφάλειες σχετικά με την εξωτερική της εμφάνιση.

Κι όλα αυτά… μέχρι πριν κάποια χρόνια και πιο συγκεκριμένα μέχρι τη στιγμή που ζήτησε τη βοήθεια της Dr. Christie Kidd, δερματολόγου στο Beverly Hills.

Αυτή τη φορά, λοιπόν, η Christie ανέβασε ένα βίντεο στο site της Kendall, δίνοντας κάποια «σωστήρια» tips για ακνεικές επιδερμίδες και όχι μόνο, τα οποία κάθε γυναίκα θα πρέπει να ξέρει.

Το πρώτο πράγμα που αναφέρει; Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλες (αν όχι, οι περισσότερες) όταν βγάζουμε ένα σπυράκι στο πρόσωπο.

«Όταν εμφανίζεται ένα ξαφνικό σπυράκι στο πρόσωπό μας, οι περισσότερες συχνά κάνουμε scrub, το πιέζουμε και το τρίβουμε πολύ επιθετικά, με την ελπίδα, βέβαια, να εξαφανιστεί. ΠΡΟΦΑΝΩΣ , κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό, καθώς επιδεινώνει- παρά κάθε άλλο βοηθά- πραγματικά την κατάσταση: τα σημάδια γίνονται πιο έντονα και η φλεγμονή αυξάνεται.»

Ποια είναι η λύση; Ο ήπιος καθαρισμός! «Όχι scrub, όχι σκληρές βούρτσες ή πετσέτες. Πρέπει να φερθούμε με αγάπη και με απαλές, ήρεμες κινήσεις στην επιδερμίδα μας χρησιμοποιώντας τα χέρια μας, αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει πολύ πολύ καλά!» αναφέρει χαρακτηριστικά!

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: gossiplife