Συγκινεί ο Σέρβος πιλότος στην κηδεία του Τουρούτσικα: «Όλοι οι αεροπόροι είναι μια οικογένεια»

Ο πιλότος της Σερβικής Αεροπορίας Ντιμιτρι Στανισιτς παρέστη στην κηδεία του υποσμηναγού Μιχαήλ – Μάριου Τουρουτσικα για να αποτίσει φόρο τιμής στον πεσόντα συνάδελφό του.

 

Την είδηση μετέδωσε ο δημοσιογράφος του OPEN, Νίκος Γιαπρακάς με ανάρτησή του στο Facebook.

Όπως είπε, τον πέτυχε στην κηδεία του υποσμηναγού και λόγω των διαφορετικών διακριτικών στη στολή του, τον ρώτησε ποιος είναι. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, «Ο ίδιος, εκπροσωποντας και την Σερβική Αεροπορία, θέλησε να βρεθεί στην κηδεία για να τιμήσει τον πεσόντα συνάδελφό του, όπως μου είπε χαρακτηριστικά, γιατί όλοι οι αεροπόροι είναι μια οικογένεια, σε οποία αεροπορία και αν ανηκουν..»

Συγκεκριμένα, με μια φωτογραφία του πιλότου, γράφει: «Ο κύριος της φωτογραφίας, παραβρεθηκε στην κηδεία του ήρωα υποσμηναγου Μαριου Τουρουτσικα, στην Τρίπολη. Μου κίνησε την περιέργεια η στολή του, που ηταν διαφορετική από τους υπόλοιπους. Πήγα και του μίλησα. Λέγεται Ντιμιτρι Στανισιτς και μου είπε ότι είναι πιλότος της Σερβικής Αεροπορίας. Πιλότος σε Mig21, αεροσκάφος όπως μου τόνισε ίδιας γενιάς με το φάντομ του Μάριου.

Ο ίδιος, εκπροσωποντας και την Σερβική Αεροπορία, θέλησε να βρεθεί στην κηδεία για να τιμήσει τον πεσόντα συνάδελφό του, όπως μου είπε χαρακτηριστικά, γιατί όλοι οι αεροπόροι είναι μια οικογένεια, σε οποία αεροπορία και αν ανηκουν…»

makthes