Σύγκρουση τρένων – Συγκλονίζει ο σύντροφος της Ιφιγένειας: Kρεμόταν από το παράθυρο κι εγώ την κρατούσα με όλη μου τη δύναμη

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κοπέλα δεν είχε τις αισθήσεις της και δεν ήξερε πόσο σοβαρή ήταν η κατάστασή της

Για τις στιγμές που ακολούθησαν μετά την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη μίλησε ο σύντροφος της 23χρονης Ιφιγένειας Μίτσκα η οποία είναι ανάμεσα στα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Όπως τόνισε ο νεαρός άνδρας στο Star ο ίδιος και η άτυχη 23χρονη βρίσκονταν στο βαγόνι 3 της αμαξοστοιχίας Intercity 62 και επέστρεφαν από την Αθήνα, όπου είχαν βρεθεί για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

«Από τη σύγκρουση έσπασαν τα τζάμια από παράθυρα. Η Ιφιγένεια κρεμόταν από το παράθυρο κι εγώ την κρατούσα με όλη μου τη δύναμη. Φώναζα βοήθεια, κάποια στιγμή με βοήθησε ένα άλλο παιδί, την κατεβάσαμε και τη μεταφέραμε στο πρώτο σημείο, από όπου έβγαινε ο κόσμος», ανέφερε αρχικά.

«Τη βάλαμε στα καθίσματα, γιατί ήταν σοβαρά και δεν ήθελα να της κάνω κακό, και βγήκα έξω να φωνάξω τους πυροσβέστες. Προσπάθησα να ξαναμπώ, όμως δεν με άφησαν και με πήγαν στο ασθενοφόρο. Από τότε έχασα τα ίχνη της. Ρωτούσα και δεν μου απαντούσε κανείς» είπε ο νεαρός, ο οποίος υπέστη ελαφρά εγκαύματα από τις λαμαρίνες που έκαιγαν», συμπλήρωσε ο νεαρός άνδρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Ιφιγένεια δεν είχε τις αισθήσεις της και δεν ήξερε πόσο σοβαρή ήταν η κατάστασή της. Οι πυροσβέστες τού είπαν ότι θα αναλάμβαναν εκείνοι να τη βγάλουν, όμως δεν τον άφησαν να μείνει στο σημείο για να δει ότι όντως την έβγαλαν από το τρένο.

Η αδελφή της, της είχε μιλήσει λίγο πριν μπει στο τρένο. Η Ιφιγένεια τής είπε πόσο όμορφα είχε περάσει και ακουγόταν πολύ χαρούμενη. Είχε επικοινωνήσει και με τη μητέρα τους και της είχε πει να κοιμηθεί γιατί θα αργούσε και θα την πήγαινε στο σπίτι ο πατέρας του συντρόφου της. Δυστυχώς η Ιφιγένεια ήταν ανάμεσα σε εκείνους που δεν επέστρεψαν ποτέ στο σπίτι τους…