Συλλήψεις για Πυρκαγιές σε Νέα Σμύρνη, Σύρο και Δράμα

Σε τρεις συλλήψεις δραστών που φέρεται να έχουν σχέση με τις φωτιές που ξέσπασαν στη χώρα τις τελευταίες μέρες, προχώρησαν οι αρχές, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική.

Μικρής έκτασης ήταν οι φωτιές στη Σύρο και την Αττική ενώ στο Παρανέστι Δράμας τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο η πυρκαγιά χτες βράδυ (22.06.2024) με τη βοήθεια των εναέριων μέσων. Η μία σύλληψη σημειώθηκε χτες και οι άλλες δύο σήμερα Σάββατο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική:

Συνελήφθη χθες 21 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ. Αθηνών, αλλοδαπή, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε υπαίθριο χώρο, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον Δήμο Νέας Σμύρνης, στην Αττική και ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Συνελήφθη σήμερα 22 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κυκλάδων, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε κατά την εκτέλεση θερμών εργασιών εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Μύτικας του Δήμου Ερμούπολης, στη νήσο Σύρο και ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Συνελήφθη σήμερα 22 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Δράμας, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε κατά την εκτέλεση γεωργικών εργασιών εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Καλλιφύτου του Δήμου Δράμας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.668,35 ευρώ.

Πηγή: www.newsit.gr