Συμφώνησα ότι η αγάπη δεν μπορεί να κατακτήσει τα πάντα

Όλοι μεγαλώσαμε πιστεύοντας ότι η αγάπη μεταξύ δύο ανθρώπων θα μπορούσε να κάνει οτιδήποτε, αλλά καθώς μαθαίνουμε την ανθρώπινη φύση και πόσο ισχυρή είναι η αγάπη, αρχίζουμε να έχουμε μικρή αμφιβολία γι ‘αυτήν. Μεγαλώσαμε πιστεύοντας ότι αν αγαπάμε τον σύντροφό μας και αυτός ή αυτή μας αγαπά αρκετά, μπορούμε να μείνουμε μαζί και να είμαστε ευτυχισμένοι. Αλλά στο όνομα της αγάπης, πολλοί άνθρωποι έχουν υποστεί εντελώς επιβλαβείς σχέσεις που θα έπρεπε να είχαν τελειώσει από την πρώτη στιγμή.

Και είναι ότι όταν αγαπάτε τον σύντροφό σας περισσότερο από εσάς, είμαστε σχεδόν έτοιμοι να υποφέρουμε. Όποιος λέει ότι η αγάπη υποφέρει σαφώς δεν έχει μάθει να αγαπά τον εαυτό της. Η αγάπη δεν πρέπει να σας κάνει να υποφέρετε, τουλάχιστον όχι μακροπρόθεσμα, δεν πρέπει να προσκολληθείτε σε μια σχέση που σας πονάει, ακόμα κι αν νιώθετε ότι τον αγαπάτε.

Η μόνη αγάπη που συγχωρεί τα πάντα και συμβιβάζεται είναι αυτή του Θεού. Πολλοί άνθρωποι ανέχονται φρικτές προδοσίες μόνο και μόνο επειδή πιστεύουν ότι αν η αγάπη είναι αληθινή, θα πρέπει να είναι σε θέση να αντισταθούν στο ζευγάρι. Δεν είμαστε Θεός, είναι υγιές να συγχωρούμε, αλλά δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφιλιωθούμε γιατί όταν η καρδιά είναι σπασμένη, όλη η αγάπη στον κόσμο δεν είναι αρκετή.

Το να ερωτευθούμε με το σωστό άτομο είναι απολύτως λογικό, καθώς δίνουμε στον εαυτό μας αγάπη, τρέφουμε και γεμίζουμε με απερίγραπτη χαρά. Το πρόβλημα είναι ότι όταν είμαστε ερωτευμένοι δεν έχουμε μάτια για κάποιον άλλο και θα πιστεύουμε πάντα ότι είμαστε με το σωστό άτομο. Αλλά αν, δυστυχώς, είμαστε με λάθος άτομο, στο όνομα της αγάπης θα υπομείνουμε πράγματα που δεν πρέπει να ανεχθούμε.

Υπάρχουν σχέσεις που πρέπει να τελειώσουν, ανεξάρτητα από το πόσο αγαπάτε το άλλο άτομο, η διαμονή εκεί δεν είναι υγιής.

Και σίγουρα θα αναρωτιέστε πότε ξέρω ότι η αγάπη δεν είναι αρκετή για να συνεχίσει; Η απάντηση δεν είναι έξω, είναι μέσα σου. Εάν σταματήσατε να δίνετε προτεραιότητα στον εαυτό σας για να δώσετε προτεραιότητα στη σχέση ή στο άλλο άτομο, εάν σκέφτεστε περισσότερα για τον πόνο του άλλου ατόμου από το δικό σας, εάν υποφέρετε αυτό που δεν θέλετε χωρίς κανένα όφελος σε αντάλλαγμα, εάν αισθάνεστε ότι η ζωή σας ικετεύει. λίγη ευτυχία, δεν είσαι στο σωστό μέρος.

Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη είναι η αγάπη που αισθάνεστε για το άλλο άτομο, εάν είναι μεγαλύτερη από τον σεβασμό που αισθάνεστε για τον εαυτό σας, είναι δυσανάλογη και επομένως επιβλαβής. Θα βρείτε το σωστό άτομο τη σωστή στιγμή καθώς αγαπάτε τον εαυτό σας. Αν αντιστρέψετε τη σειρά των πραγμάτων, θα πληγωθείτε. δεν μπορείς να τρέξεις πριν περπατήσεις, δεν μπορείς να αγαπάς κάποιον άλλον αν δεν ξέρουμε καν τι ξεκινάει η αγάπη από εμάς πριν.