Tα χειρότερα έρχονται! – Πέτσας: ”Χθες εστάλησαν 1 εκ. «6άρια» για σωματική άσκηση – Οι έλεγχοι θα είναι πλέον σκληροί!”

Σε αδιέξοδο η κοινωνία-Περιορισμός & στην άθληση;

Οκίνδυνος του να μείνουμε μέσα σπίτι για πολλούς μήνες είναι προ των πυλών. Η κατάσταση είναι απελπιστική. Από την μία ο ιός παραμονεύει, αλλά από την άλλη, το Μ. Μαξίμου με την πολιτική του δημιουργεί δύο τεράστια προβλήματα.

Αφενός καταστρέφει την οικονομία και αφετέρου διαλύει την ψυχολογία του κόσμου! Ο Πρωθυπουργός φαίνεται να είναι μπερδεμένος με τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων καθώς αυτή τη φορά διακυβεύονται πολλά.

Έχει αποφασίσει να ακολουθήσει σε βασικές γραμμές την γραμμή Τσιόδρα, γι’ αυτό και βασικό στοίχημα αυτής της περιόδου είναι να μπορεί να ανοίξει την αγορά στις 7 ή 14 Δεκεμβρίου προκειμένου να δώσει στην αγορά αυτό το οξυγόνο.

Γνωρίζει καλά ότι δεν είναι επιλογή να συνεχίσει το ολικό lockdown μέχρι τέλος του χρόνου και αν συμβεί αυτό, θα σημαίνει ότι το φορτίο στην χώρα ήταν πάρα πολύ μεγάλο και οι επιδημιολόγοι δεν έδωσαν την σωστή εικόνα για την εκθετική αύξηση του ιού στην επικράτεια.

Πέτσας για SMS: ”Δεν θα ανεχτούμε κατάχρηση”

«Είναι προφανές ότι αυτό το lockdown δεν είναι το ίδιο με το πρώτο. Αρκετές δραστηριότητες επιτρέπονται. Αυτό που δεν θέλουμε να δούμε είναι η καταστρατήγηση των μέτρων όπως για παράδειγμα χθες το βράδυ διαπιστώθηκε ότι εστάλησαν πάνω από 1 εκατομμύριο sms μετά τις 9 το βράδυ για μετακίνηση 6, δηλαδή για άθληση ή τέτοιου είδους δραστηριότητες». Και πρόσθεσε ότι αυτό είναι μια προσπάθεια καταστρατήγησης των μέτρων και σε αυτήν την καταστρατήγηση θα μας βρουν απέναντι και οι έλεγχοι θα είναι πολύ σκληροί. Καλούμε όλους αντί να πληρώνουν πρόστιμα να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών για να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από την καραντίνα.

Δηλαδή με λίγα λόγια έρχονται περιορισμοί, απλά και ξεκάθαρα!

Ταυτόχρονα οι ειδικοί μας προετοιμάζουν «μαύρες» ειδήσεις, εκτιμώντας ότι αυτή την εβδομάδα θα υπάρξει μια κορύφωση του αριθμού των κρουσμάτων – ίσως και πάνω από 3.000, πριν φανεί η επίδραση του lockdown και υπάρξει αναστροφή της κατάστασης. Σημειώνουν δε, πως θα συνεχίσουμε να έχουμε αύξηση και στους θανάτους, εξηγώντας πως αυτοί που «βλέπουμε» τώρα είναι από μολύνσεις που έγιναν περίπου έναν μήνα πριν.

Σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται πως κερδίζει υποστηρικτές το σχέδιο για κυλιόμενα lockdown, μέχρι το Μάρτιο, με τους με τους ειδικούς να διευκρινίζουν ότι σε κάθε περίπτωση, η άρση των μέτρων δεν μπορεί να αναμένεται πριν την υποχώρηση των κρουσμάτων σε αριθμούς τριψήφιους.

Η χώρα χθες κατέγραψε τα ζοφερά ρεκόρ των 35 θανάτων μέσα σε ένα 24ωρο και των 228 διασωληνωμένων ασθενών.

Τι είναι τα κυλιόμενα lockdown

Ακόμη κι αν τελικά η καραντίνα αρθεί στις 30 Νοεμβρίου, παραμένει το ερώτημα, πόσο θα διαρκέσει η νέα περίοδος της ιδιότυπης «κανονικότητας».

Το σχέδιο για τα εναλλασσόμενα μίνι lockdown, κερδίζει υποστηρικτές, καθώς όπως τονίζεται, εξασφαλίζεται πολύτιμος χρόνος ώστε τα νοσοκομεία να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους, ενώ παράλληλα η συμμόρφωση των πολιτών θα είναι δυναμικότερη, καθώς υπάρχει φως στο τούνελ των περιορισμών.

«Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα φυσικά θα χρειαστεί παράτασή τους δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, εκφράζοντας αμφιβολίες αν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα κανονικά.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων Πανεπιστημίου Αθηνών Ελένη Γιαμαρέλλου, σημειώνοντας ότι υπάρχουν επιδημιολόγοι που προτείνουν ένα είδος rolling, μιας «κυλιόμενης» καραντίνας. Όπως εξήγησε, προκρίνεται να υπάρχει για παράδειγμα ένα 15ήμερο καραντίνας και μετά εναλλαγή με διαστήματα άρσης μέτρων. Στόχος θα ήταν «να μην έχουμε πολλά κρούσματα αλλά να μην είμαστε και πολύ αυστηροί». Αυτό όπως είπε, θα συζητηθεί ανάλογα με τα αποτελέσματα.

Πηγή: pentapostagma.gr