Τα μάτια σας 14! Πώς τα άσχημα νέα βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας

«Ακόμα και τα άσχημα νέα είναι καλά νέα», λέει ο παραδοσιακός αφορισμός των ΜΜΕ, και ίσως να ισχύει για τις πωλήσεις/αναγνωσιμότητα/ακροαματικότητα, ωστόσο, σύμφωνα με μελέτες επιστημόνων, οι μεγάλες δόσεις άσχημων ειδήσεων κάνουν κακό στην υγεία μας.

Αυτό, σύμφωνα με νευρολόγους, οφείλεται στο γεγονός ότι ο εγκέφαλός μας, όταν δέχεται μπαράζ από κακές ειδήσεις, μπαίνει σε διαδικασία στρες, με αποτέλεσμα να εκκρίνεται διαρκώς αδρεναλίνη. Αυτό με τη σειρά του, προκαλεί κόπωση στους αδένες που την παράγουν με αποτέλεσμα να… αρρωσταίνουμε.

Τα αρχικά συμπτώματα της κόπωσης των αδένων που παράγουν αδρεναλίνη είναι κακός ύπνος, διαρκής κόπωση, άγχος και κατάθλιψη, ενώ όσο περνά ο καιρός αυτά πολλαπλασιάζονται καθώς προστίθενται πονοκέφαλοι, πόνοι στο στομάχι, μυικοί πόνοι και πολλά άλλα.

Αυτό που οι ειδικοί συστήνουν για την καταπολέμηση της αδεινικής κόπωσης είναι να προσπαθούμε να αφήνουμε πίσω μας το πλήθος των κακών ειδήσεων, να κάνουμε ασκήσεις χαλάρωσης από το στρες και να προσπαθούμε να μοιραζόμαστε τους στρεσογόνους παράγοντες με οικεία πρόσωπα.

Μπορεί να φαίνεται κυνικό να ζητά κάποιος να μπλοκάρει την πραγματικότητα, ωστόσο, σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα θα γίνουν πολύ άσχημα, πολύ γρήγορα, για εμάς.