Τέλος το Love Island από τον ΣΚΑΪ – Γιατί οδηγήθηκαν στην απόφαση

Το «Love Island» ολοκληρώνει την πορεία του, πολύ πριν από το αναμενόμενο, και όλα πλέον παίρνουν διαφορετική τροπή.

Έκανε πρεμιέρα πριν από λίγες εβδομάδες στη συχνότητα του ΣΚΑΪ, συζητήθηκε, σχολιάστηκε έντονα αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι δεν έχει θέση στη βραδινή ζώνη του σταθμού. Το «Love Island» ολοκληρώνει την πορεία του, πολύ πριν από το αναμενόμενο, και όλα πλέον παίρνουν διαφορετική τροπή.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη του ΣΚΑΪ αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να προβάλλουν ένα τόσο ακριβό φορμάτ, το οποίο μάλιστα σημειώνει και εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά. Το «Love Island» έκανε 8-9% και δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τις παραγωγές μυθοπλασίας που «παίζουν» απέναντι. Έτσι, όχι μόνο δεν τραβά το ενδιαφέρον των τηλεθεατών αλλά είναι και δαπανηρό αφού στοιχίζει αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Οι άνθρωποι του καναλιού του Φαλήρου είναι σε συζητήσεις με την εταιρεία παραγωγής ITV για να γυριστεί πρόωρα το φινάλε και το μόνο βέβαιο είναι ότι το «Love Island» μπαίνει στη λίστα με τα πρότζεκτ που αποχαιρέτισαν πρόωρα και δεν θα ξαναβγούν στον τηλεοπτικό αέρα.

Την ίδια ώρα, οι ιθύνοντες του ΣΚΑΪ πρέπει να δουν την επόμενη μέρα και πώς θα καλύψουν το κενό που δημιουργεί η απουσία του ριάλιτι σχέσεων. Το πρότζεκτ κάλυπτε περίπου δύο ώρες από τον βραδινό προγραμματισμό και, όπως είναι αναμενόμενο, θα πρέπει να αντικατασταθεί με άλλο πρόγραμμα.

Έτσι οι αλλαγές θα είναι πολλές, καθώς είτε θα μετακινηθούν πιο αργά οι σειρές είτε θα προστεθούν στο πρόγραμμα ξένες ταινίες. Οι τελικές αποφάσεις ακόμη δεν έχουν ληφθεί και το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΣΚΑΪ έχει μεγάλη ανηφόρα να ανέβει το επόμενο διάστημα.

Σε μία σεζόν που η μυθοπλασία ανθεί, το ερώτημα που γεννάται είναι αν τα ριάλιτι μπορούν να κερδίσουν το κοινό και ειδικά με τέτοιο περιεχόμενο, που και στο παρελθόν έχει αποδειχτεί ότι… δεν έφεραν την άνοιξη στην τηλεθέαση.

newsbomb.gr