Θεσσαλονίκη: Έκλαιγε στη μέση του δρόμου ο 11χρονος που κατέβασε ο οδηγός

Θεσσαλονίκη: Έκλαιγε στη μέση του δρόμου ο 11χρονος που κατέβασε ο οδηγός

 

Τι λέει ο πατέρας του παιδιού που έμεινε στη μέση του δρόμου αφού τον κατέβασε ο οδηγός επειδή δεν φορούσε μάσκα

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση πως ένας οδηγός λεωφορείου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης κατέβασε 11χρονο από το λεωφορείο, αφήνοντάς τον μέσα στον καύσωνα, επειδή δεν είχε μάσκα.

Από τη στιγμή που το 11χρονο αγόρι από την Θεσσαλονίκη υπάκουσε στην εντολή του οδηγού του λεωφορείου και κατέβηκε από αυτό, περιπλανιόταν για τουλάχιστον μία ώρα σε επαρχιακό δρόμο μέχρι να τον εντοπίσει η μητέρα του.

Ο πατέρας του παιδιού ξεσπάει στο newsit.gr και περιγράφει όλα όσα έγιναν, εμφανώς αγανακτισμένος για το ότι ο οδηγός δε νοιάστηκε για το τι θα απογίνει ένα 11χρονο παιδί μόνο του. Παράλληλα καταγγέλλει πως αντιμετώπισε αδιαφορία όταν πήρε τηλέφωνο στο αμαξοστάσιο να ζητήσει εξηγήσεις.

«Την Πέμπτη το πρωί ο μικρός ξεκίνησε από το σπίτι μας στον Δρυμό για να πάει στη Λητή στο μαγαζί του κουμπάρου μου. Από τη μέρα που τελείωσαν τα σχολεία του αρέσει να πηγαίνει να κάθεται εκεί και να βοηθάει. Εγώ ήμουν στη δουλειά, είχε και η μητέρα του δουλειές και το παιδί είπε να πάει με το λεωφορείο. Άλλωστε δεν είναι και μακριά. Μάλιστα την προηγούμενη μέρα το είχε ξανακάνει. Μπήκε στο λεωφορείο ξανά και κατέβηκε στη στάση που έπρεπε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τώρα την Πέμπτη ανέβηκε και πάλι στο λεωφορείο, στο 84Β, έκοψε το εισιτήριο του και έκατσε στη θέση. Στο Μελισσοχώρι το λεωφορείο σταμάτησε γιατί ένα φορτηγό οδικής φόρτωνε ένα αυτοκίνητο.

Ξαφνικά γύρισε ο οδηγός, κοίταξε τους επιβάτες και φώναξε πως όποιος δεν φοράει μάσκα πρέπει να κατέβει. Ο γιος μου έβαλε την μπλούζα του για να καλύψει τη μύτη και το στόμα και απάντησε πως δυστυχώς δεν είχε. Τότε ο οδηγός του ζήτησε να κατέβει και του άνοιξε τις πόρτες. Το παιδί μου θεώρησε πως αυτό ήταν το σωστό, φοβήθηκε κιόλας. Και κατέβηκε. Ο μικρός έπαθε σοκ. Άρχισε να κλαίει και να αναρωτιέται τι θα κάνει.

Μετά απο περίπου 40 λεπτά η γυναίκα μου κατάλαβε ότι το παιδί δεν πήγε ποτέ στο μαγαζί του κουμπάρου μου, τον πήρε τηλέφωνο τον μικρό και της είπε τι έγινε. Πήρε έναν φίλο μας που είναι στο Μελισσοχώρι για να πάει να τον πάρει αλλά ο μικρός είχε ξεκίνησει να γυρίσει σπίτι με τα ποδια. Ο φίλος μας είχε ξεκινήσει να πάει να τον βρεί και δεν τον βρήκε. Το παιδί άρχισε να περπατάει μέσα στο κλάμα σε έναν επαρχιακό δρόμο μέσα στα αυτοκίνητα με χίλιους δυο κινδύνους.
Περπατούσε μέσα στον καύσωνα, χωρίς νερό και με κίνδυνο να του συμβεί κάτι σοβαρό. Τελικά ευτυχώς τον βρήκαν ο φίλος μας και η γυναίκα μου και επέστρεψε σώος στο σπίτι αλλά πολύ ταλαιπωρημένος. Είναι καλά τώρα ευτυχώς.

Θέλω να ξέρω πως αυτός ο οδηγός εξάντλησε όλη την αυστηρότητα του και όλη την νομοθεσία σε ένα 11χρονο παιδί και να το αφήσει να κατέβει έτσι χωρίς να σκεφτεί οτι μπορεί να πάθει κάτι. Είναι επικίνδυνος αυτός ο άνθρωπος, δεν έχει λογική αυτό που έκανε. Όταν το έμαθα πήρα τηλέφωνο και στο αμαξοστάσιο να τους ενημερώσω τι έγινε και αυτοί μου απάντησαν και εμείς τι θες να κάνουμε τώρα. Αν το παιδί μου πάθαινε τίποτα θα είχαμε άλλα».

Ο πατέρας του παιδιού υπέβαλε μήνυση κατά του οδηγού στο Τμήμα Ασφαλείας Ωραιοκάστρου και ο οδηγός συνελήφθη. Με εντολή εισαγγελέα τηρήθηκε η διαδικασία του Αυτοφώρου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρους του για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Πηγή: newsit.gr