Το δύσκολο τεστ: ποιο ποτήρι μπύρα θα γεμίσει το πρώτο από τα 7; 90% λάθος

Τέλος, ένας τρόπος για να ενώσετε τους λάτρεις του παζλ και την μπύρα σε ένα βήμα. Αλλά μην φοβάστε, αυτή είναι μια απολύτως δραστηριότητα, έτσι ώστε ακόμη και τα παιδιά να μπορούν να συμμετέχουν. Αυτό είναι ένα παιχνίδι αφαίρεσης λογικής.

Η εικόνα του παρακάτω γρίφου, δείχνει μια βρύση μπύρας και διάφορους σωλήνες που μετατρέπουν την μπύρα σε επτά διαφορετικά ποτήρια. Όταν είναι ενεργοποιημένη η βρύση, μπορείτε να πείτε ποιο ποτήρι μπύρα θα γεμίσει πρώτα;

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να δείτε το σχέδιο και να αποφασίσετε. Όταν αισθάνεστε σίγουροι για την απάντησή σας, μετακινηθείτε προς τα κάτω και δείτε αν έχετε δίκιο.

Ποιο ποτήρι θα γεμίσει πρώτα;

Λύση
Εάν μαντέψατε ότι το νούμερο 4 θα ήταν το πρώτο που θα γεμίσει, τότε δώστε στον εαυτό σας λίγο χρόνο. Βρίσκεστε στο σωστό δρόμο! Η πραγματική λύση, ωστόσο, είναι να δούμε λίγο πιο προσεκτικά τις λεπτότερες λεπτομέρειες του πίνακα.

Όταν είναι ενεργοποιημένη η βρύση μπύρας, το πρώτο ποτήρι που θα γεμίσει θα είναι ο αριθμός 6.

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στις υποδοχές των σωλήνων και θα δείτε ότι μερικές από αυτές είναι πραγματικά κλειστές. Αυτή είναι η λεπτομέρεια που αναζητούμε! Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει άλλη επιλογή για τη μπύρα να ρέει στο ποτήρι 6, καθώς όλα τα άλλα πιθανά ποτήρια είναι κολλημένα κάπου στη γραμμή.

Η μπύρα θα αρχίσει να γεμίζει το ποτήρι αριθμό 1 και το επίπεδο της επιφάνειας θα αυξηθεί, αλλά δεν θα μπορεί να περάσει στον αριστερό σωλήνα επειδή είναι σφραγισμένο. Το επίπεδο της επιφάνειας θα συνεχίσει να ανεβαίνει στο επίπεδο του σωστού σωλήνα και στον αριθμό 3 του πλοίου.

Σε αυτό το ποτήρι, πάλι, η μπύρα δεν θα μπορεί να περάσει στον σωστό σωλήνα, επειδή αυτός ο ενοχλητικός σωλήνας είναι επίσης κλειστός! Έτσι, αντ ‘αυτού, η μπύρα χύνεται στο ποτήρι αριθμός 6, καθιστώντας έτσι την πρώτη που γεμίζει στο χείλος.

Αν μαντέψατε αυτό το δύσκολο παζλ χωρίς τη βοήθειά μας, συγχαρητήρια! Είστε πραγματικός ανταγωνιστής με μάτια αετού.