Το τατουάζ που έχει γίνει viral! – Εντοπίζει αν έχετε πρόβλημα με την υγεία σας! (Video)

Ανάλογα με το χρώμα που παίρνει το τατουάζ, σας προειδοποιεί αν είστε καλά ή όχι στην υγεία σας.

Ένα βίντεο με τατουάζ κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες. Ο λόγος; Το τατουάζ δεν είναι ένα απλό σχέδιο αλλά λειτουργεί σαν «ανιχνευτής υγείας»! Τι πάει να πει όμως αυτό; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Το πρόγραμμα DermalAbyss είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ φοιτητών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτη (ΜΙΤ), Κάτια Βέγκα, Ξιν Λιού, Βιρτζ Καν και Νικ Μπάρι με επίσης φοιτητές του Ιατρικού σχολείου του Χάρβαρντ, Αλί Yetisen και Nan Jian.

Ελπίζοντας να μετατρέψουν το σώμα σε μια «διαδραστική οθόνη», ανέπτυξαν μια μέθοδο για την αντικατάσταση των μελανιών τατουάζ με βιοαισθητήρες – υγρά που αλλάζουν χρώμα σε απόκριση μεταβολών στην κυκλοφορία του αίματος. Mε άλλα λόγια, το τατουάζ αλλάζει χρώμα ανάλογα με τις αλλαγές του σώματός μας, προειδοποιώντας μας με αυτόν τον τρόπο αν κάτι πάει στραβά.

«Αναπτύξαμε τέσσερις βιοαισθητήρες, αντιδρώντας σε τρία κομμάτια βιοχημικών πληροφοριών στο σωματικό υγρό και σε μεταβαλλόμενα χρώματα», δήλωσε η ομάδα. Και συνέχισε: «Ο αισθητήρας pH αλλάζει μεταξύ μωβ και ροζ, ο αισθητήρας γλυκόζης μετακινείται μεταξύ μπλε και καφέ, το νάτριο και ένας δεύτερος αισθητήρας ρΗ φθορίζουν σε υψηλότερη ένταση υπό υπεριώδες φως».

Ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση δοκιμών, πιστεύουν ότι στο μέλλον θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ιατρικό εργαλείο.

Δείτε το βίντεο:

πηγή : athensmagazine