Τραγικο: Έβγαλαν φέρετρα με γυάλινο καπάκι για να αποχαιρετούμε τους συγγενείς μας χωρίς κίνδυνο

Κορονοϊός: Έβγαλαν φέρετρα με γυάλινο καπάκι για να αποχαιρετούμε τους συγγενείς μας χωρίς κίνδυνο

Φέρετρα με διαφανές, γυάλινο καπάκι για την ταφή των θυμάτων της COVID-19 είναι διαθέσιμα στη Μόσχα, όπως ανέφερε στο Sputnik ο εκπρόσωπος Τύπου «Ritual».

Όσοι χάνουν τη ζωή τους από την COVID-19 στη Μόσχα θα ταφούν σε φέρετρα με γυάλινα καπάκια, ώστε οι συγγενείς και οι φίλοι τους, χωρίς να διακινδυνεύουν την υγεία τους, να μπορούν να πουν το τελευταίο αντίο στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Το διαφανές καπάκι είναι κατασκευασμένο από οργανικό γυαλί.

Η ιδέα προέκυψε λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν κατά την πανδημία του κορονοϊού, εξηγούν οι υπάλληλοι της εταιρίας που οργανώνει και διαχειρίζεται τις αποχαιρετιστήριες τελετές. Όπως εξηγεί ο εκπρόσωπος, η εταιρία του κατανοεί την επιθυμία των ανθρώπων να εκφράσουν τον σεβασμό τους προς τον θανόντα με παραδοσιακό τρόπο χωρίς να φοβούνται ότι μπορεί να μολυνθούν. Δεν είναι ακόμη γνωστό ποια θα είναι η τιμή τους και πόσο ακριβότερα θα είναι σε σύγκριση με τα κλασικά.

Σήμερα, στις αίθουσες αποχαιρετισμού στα νεκροταφεία της Μόσχας είναι απαραίτητη η τήρηση αποστάσεων και η χρήση μάσκας.

Στις υπηρεσίες προσφέρεται επίσης η διεξαγωγή τελετών κηδείας μέσω διαδικτύου, καθώς και η φροντίδα των τάφων και η μεταφορά λουλουδιών.

 

Πηγή : sputniknews.gr

Πηγή