Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκινήθηκε ο Σούρας με τον Αλικανιώτη – «Μπράβο ήρωά μου, μπράβο παιδί μου»

Θέλησε να ευχαριστήσει το νεαρό αγόρι και μίλησε για τα όσα έγιναν στα Τέμπη ,συγκινημένος για την ηρωική πράξη του 20χρονου.

 

Καλεσμένοι σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ήταν ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας και ο 20χρονος Ανδρέας Αλικανιώτης, ο οποίος έσωσε επιβάτες από την τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη με τη σύγκρουση των τρένων.

Ειδικότερα, ο ψυχίατρος θέλησε να ευχαριστήσει το νεαρό αγόρι και μίλησε οργισμένος για τα όσα έγιναν στα Τέμπη και συγκινημένος για την ηρωική πράξη του 20χρονου.

«Όσο μιλούσαν οι πολιτικοί, εγώ είχα κλείσει τα μάτια μου και στα αυτιά μου άκουγα το κλάμα των ψυχών. Κι άκουγα τη φωνή της μάνας που έλεγε ότι “με φώναξαν για να μου δώσουν τον άντρα μου και το παιδί μου και πήρα στάχτες και αποκαϊδια”. Και όταν άνοιξα ξανά τα μάτια μου, είδα τέσσερα χέρια να ζητούν τα παιδιά τους. Αυτά ακούω, αυτά είναι μέσα μου, αυτά με απασχολούν.», ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Σούρας.

«Μπράβο ρε Αντρέα, μπράβο. Θερμά συγχαρητήρια γι’ αυτό που είπες και γι’ αυτό που έκανες. Μπράβο ήρωά μου, μπράβο παιδί μου. Σε μια Ελλάδα γριά που χαντακώνει τα παιδιά της. Μπράβο που μίλησες για τα θύματα, μόλις τελείωσε το τριήμερο πένθος πιάσαμε στασίδια με ανθρώπους οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν, είναι εξαφανισμένοι στη γενικήγ κατάθλιψη, στο πένθος. Πενθούμε, δεν μιλούσαμε τρεις μέρες», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ο Δημήτρης Σούρας συγκινημένος ευχαρίστησε τον 20χρονο για την πράξη του: «Μπράβο ρε Αντρέα, έδειξες ποιος στην πραγματικότητα είναι ο Έλληνας, αυτό θέλω να σας πω. Και όποιος δεν είναι συγκλονισμένος από αυτή την ιστορία, πάει να πει ότι δεν έχει συναίσθημα, πάει να πει ότι δεν ξέρει τι θα πει ανθρώπινη ζωή, πάει να πει ότι δεν ξέρει τι θα πει ανθρώπινο ήθος».

Αργότερα την ίδια ημέρα ο Δημήτρης Σούρας συνάντησε στην εκπομπή της ΕΡΤ τον 20χρονο Ανδρέα και τον αγκάλιασε, εμφανώς συγκινημένος για τις πράξεις του νεαρού άνδρα.