Τραγωδία Τέμπη: «Πού μπορώ να μάθω εάν ζει το παιδί μου;» – Τραγική φιγούρα μητέρας έξω από τον σταθμό

Ασύλληπτη είναι η τραγωδία στα Τέμπη. Έξω από την Λάρισα, δυο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά με αποτέλεσμα 32 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ 85 να είναι τραυματισμένοι. Στο νοσοκομείο της Λάρισας, αλλά και στον σταθμό του ΟΣΕ επικρατεί χαμός, με γονείς και συγγενείς να αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ανατριχίλα προκαλεί μητέρα που βρέθηκε στον σταθμό του ΟΣΕ και αναζητούσε το παιδί της. «Πού μπορώ να μάθω εάν ζει το παιδί μου;» ρωτούσε τους αστυνομικούς, σύμφωνα με το iefimerida.

Τα τραγικά λόγια της μητέρας που έψαχνε το παιδί της στα Τέμπη
«Βρίσκομαι τρεις ώρες στον σταθμό και δεν μπορώ να επικοινωνήσω με το παιδί μου. Δεν ξέρω εάν ζει και πού βρίσκεται. Η αστυνομία μας είπε να πάρουμε τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ και στα νοσοκομεία. Περίμενα σε κάθε λεωφορείο να δω το παιδί μου, αλλά δεν ήταν πουθενά», λέει η μητέρα, ξεσπώντας πως τόσες ώρες δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα από τις αρχές.

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα ThessToday.gr, στον σταθμό του ΟΣΕ έφτασαν περίπου 200 άτομα από την Λάρισα, εκ των οποίων κάποιοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ άλλοι μεταφέρθηκαν σπίτι τους με τις οικογένειές τους – δείτε εδώ την ανακοίνωση για την τραγωδία.

Συγκλονιστική μαρτυρία από επιβάτη
Άνθρωποι που βγήκαν σώοι από τα τρένα συγκλονίζουν με τα λόγια τους. «Έσπασαν τα πάντα μέσα καθίσματα, έφυγε όλη η πλευρά του τρένου, διαλύθηκε και έφυγε στο γκρεμό», λέει χαρακτηριστικά μία γυναίκα που επέβαινε στο τρένο, στο protothema.gr

«Βγήκαμε μόνοι μας, σπάσαμε τα τζάμια», είπε. Η γυναίκα στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μία ομάδα φοιτητών που βοηθούσε στους απεγκλωβισμούς των ανθρώπων.

«Υπήρχαν φοιτητές που βοηθούσαν τον κόσμο να βγει από το τρένο». Η γυναίκα υποστήριξε επίσης ότι παρόλο που υπήρχαν ασθενοφόρα, δεν υπήρχαν γιατροί.

«Υπήρχε μία κοπέλα στην άσφαλτο για 45′, υπήρχαν ασθενοφόρα που δεν είχαν γιατρούς», κατέληξε.

www.youweekly.gr