Βαρβιτσιώτης: «Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου κάποιοι εξέλαβαν την τοποθέτησή μου ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη»

«Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας

 

Με ανάρτησή του ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ζήτησε συγγνώμη για προηγούμενη δήλωσή του σχετικα με το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα χθες βράδυ, στον καταπέλτη του «Blue Horizon», κατά τον απόπλου του από το λιμάνι του Πειραιά και είχε ως συνέπεια τον θάνατο του 36χρονου άνδρα.

«Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου με λανθασμένη διατύπωση, ενδεχομένως κάποιοι εξέλαβαν την καταδίκη μου προς το περιστατικό και την ανάγκη διαλεύκανσής του, ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη» υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας και πρόσθεσε: «Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας».

Η ανάρτηση του κ. Βαρβιτσιώτη:

Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου με λανθασμένη διατύπωση, ενδεχομένως κάποιοι εξέλαβαν την καταδίκη μου προς το περιστατικό και την ανάγκη διαλεύκανσής του, ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη. Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας.

— Varvitsiotis Miltiadis (@MVarvitsiotis) September 6, 2023

«Αδιανόητο να εκμεταλλεύονται πολιτικά την τραγωδία στον Πειραιά»

Νωρίτερα, απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, που τον κατηγόρησε ότι εξισώνει το θύμα με τους θύτες στην υπόθεση του θανάτου του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά, έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

«Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι σοκαρισμένη από τον τραγικό θάνατο στον οποίο οδήγησαν με τις ενέργειές τους μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Ηοrizon», τον 36χρονο συνάνθρωπό μας Αντώνη Καργιώτη. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του. Καταδικάζουμε τους ναυτικούς για τις παράνομες πράξεις τους. Αλλά και για το γεγονός ότι δεν τήρησαν τον απαράγραπτο κανόνα που αιώνες τώρα οι Έλληνες ναυτικοί τιμούν: να σώζουν τους ανθρώπους στη θάλασσα και όχι να τους πετούν σε αυτή, κάτω μάλιστα απ’ αυτές τις συνθήκες», ανέφερε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Και συνέχισε: «Η Δικαιοσύνη έχει αναλάβει τον ρόλο που έχει για την απόδοση των ποινικών ευθυνών των υπαιτίων του τραγικού γεγονότος. Ζήτησα τη διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ για τις διοικητικές ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ως προς τη διαχείριση του θανατηφόρου περιστατικού».

«Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδιανόητο κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός και να με κατηγορήσουν για προσπάθεια εξίσωσης του θύματος με τους θύτες. Κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο για μένα. Θέλω να διαβεβαιώσω την οικογένεια του θύματος ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που πρέπει» κατέληξε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να καταδικάσει την «απάνθρωπη δήλωση Βαρβιτσιώτη». «Υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν την δουλειά τους και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης εξισώνοντας το θύμα με τους θύτες αυτής της βαρβαρότητας» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ που δήλωσε αποτροπιασμό για όσα είπε.

Σε νεότερη ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά την αποπομπή του υπουργού Ναυτιλίας.

«Ο κ. Βαρβιτσιώτης όχι μόνο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει έστω μια συγγνώμη για την απάνθρωπη δήλωση του, που προκάλεσε την κοινωνική κατακραυγή, αλλά έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα. Ντροπή του! Μετά από όλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει παρά να τον αποπέμψει από τη θέση του. Όσο αργεί τόσο επιβεβαιώνει ότι τον καλύπτει».