«Βαστάω εγώ, είμαι η μάνα του Λύγγε»: Συγκλονiζει η μητέρα του αστυνομικού 31χρονου Γιώργου Λυγγερίδη

«Βαστάω εγώ, είμαι η μάνα του Λύγγε» – Συγκλονίζει η μητέρα του αστυνομικού στην κηδεία του

Σπαραχτικές στιγμές στην κηδεία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

«Βαστάω εγώ, βαστάω. Είμαι η μάνα του “Λύγγε”», λέει η μητέρα του Γιώργου Λυγγερίδη, σε συγγενή που την αγκαλιάζει και της δίνει συλλυπητήρια.

Απέναντι από την οικογένεια στέκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, τα σώματα ασφαλείας και πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα.

«Βαστάω εγώ, βαστάω. Είμαι η μάνα του “Λύγγε”»

Δείτε το βίντεο

Λίγα λεπτά νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού, που πέθανε μετά από εβδομάδες νοσηλείας στη ΜΕΘ μετά το χτύπημα που δέχτηκε από φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη.

Ο συγκλονιστικός επικήδειος

Με συγκλονιστικά λόγια αποχαιρέτησε τον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη, συνάδελφός του εκφωνώντας τον επικήδειό του στην τελετή που έλαβε χώρα στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης.

Ο αστυνομικός απευθυνόμενος στον νεαρό συνάδελφό του ο οποίος σκοτώθηκε από την φωτοβολίδα που τον τραυμάτισε θανάσιμα στο πόδι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, εξήρε το ήθος και την συναδελφικότητά του.

«Ήσουν όρθιος με την ασπίδα σου» είπε χαρακτηριστικά περιγράφοντας τις στιγμές μετά τον τραυματισμό. «Οι εμπειρίες σου σε είχαν καταστήσει άρτιο επαγγελματία, με ήθος, φιλότιμο, βαθιά πίστη στη νομιμότητα», ανέφερε ενώ θυμήθηκε και τις αποστολές, στις Καστανιές το 2022.

«Εκει, συγκράτησες την παράνομη είσοδο 2.000 ατόμων, συμβάλλοντας στην προστασία των εθνικών συνόρων με πίστη στο Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. Μου έλεγες πως οι Καστανιές ήταν ο σταθμός της υπηρεσιακής μας ζωής».

«Αποτελούσες και αποτελείς πρότυπο αστυνομικού και τώρα θα αποτελείς και αθάνατο ήρωα. Αυτό είσαι» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Πηγή: www.tilestwra.com