Βρετανία: Σκύλος έσωσε τη ζωή της ιδιοκτήτριάς του – Πώς τη βοήθησε να βρει ότι έχει καρκίνο

 

Βρετανία: Σκύλος έσωσε τη ζωή της ιδιοκτήτριάς του

Βρετανία: Σκύλος έσωσε τη ζωή της ιδιοκτήτριάς του – Πώς τη βοήθησε να βρει ότι έχει καρκίνο

Πώς τη βοήθησε να βρει ότι έχει καρκίνο

 

«Αν δεν ήταν η Λούνα, δεν θα είχα ανακαλύψει ότι έχω κακοήθεια» υποστηρίζει η 50χρονη μητέρα δύο παιδιών

Περίεργα άρχισε να συμπεριφέρεται το τετράποδο που φροντίζει τα τελευταία δύο χρόνια μία Βρετανίδα μητέρα δύο παιδιών, γεγονός που την προβλημάτισε ιδιαίτερα και τελικά της έσωσε τη ζωή.

Η δίχρονη σκυλίτσα της Τρίσα Άλισον, ονόματι «Λούνα», δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα τρυφερή μαζί της όμως, ξαφνικά άρχισε να μην φεύγει από δίπλα της «μυρίζοντας» τον δεξιό μαστό της.

Όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα «New York Post» , η 50χρονη Άλισον, από το Γουίλφορντ της Αγγλίας, ήταν ξαπλωμένη στον καναπέ του σαλονιού της βλέποντας τηλεόραση όταν ξαφνικά η «Λούνα» πήδηξε πάνω της και συγκεκριμένα στο δεξί στήθος της και μάλιστα δεν έφευγε από κοντά της.

Αν και δεν είναι ασυνήθιστο για πολλά σκυλιά, το δικό της κόλεϊ δεν συνήθιζε να τη «μυρίζει» και να της πατάει με την πατούσα του το στήθος της ξαπλώνοντας δίπλα της.
«Άρχισα να διερωτώμαι γιατί το κάνει αυτό αφού και δεν είναι το πιο τρυφερό σκυλί», δήλωσε η 50χρονη μητέρα, στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων «South West News Service».

Ωστόσο, όταν το στήθος της άρχισε να πονάει, έκλεισε ραντεβού για μαστογραφία και, δύο εβδομάδες αργότερα, στις 18 Απριλίου, πήρε τα αποτελέσματα με τους γιατρούς να την ενημερώσουν ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού.

 

«Αν δεν ήταν η Λούνα, δεν θα είχα ανακαλύψει ότι έχω κακοήθεια», υποστηρίζει η 50χρονη Βρετανίδα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «SWNS».

«Επειδή έχω πλούσιο στήθος, μπορεί να μην είχα κάνει τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο τα τελευταία χρόνια. Και εάν δεν ήταν η Λούνα, η ιστορία μου μπορεί να είχε πολύ διαφορετική εξέλιξη».

Η Άλισον, η οποία εργάζεται ως νταντά, δήλωσε ότι πλέον ελέγχει το στήθος της κάθε δύο μήνες, αλλά η πατούσα της σκυλίτσας της ήταν αυτή που την βοήθησε να εντοπίσει εγκαίρως το πρόβλημα καθώς οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι ο καρκίνος ήταν σε πρώιμο στάδιο.

Η Βρετανίδα μητέρα δύο παιδιών, έχει υποβληθεί μέχρι τώρα σε δύο επεμβάσεις για την αφαίρεση όγκων και αναμένει από τους γιατρούς να την ενημερώσουν αν θα πρέπει να κάνει χημειοθεραπεία.

 

Βρετανία: Σκύλος έσωσε τη ζωή της ιδιοκτήτριάς του – Πώς τη βοήθησε να βρει ότι έχει καρκίνο

 

«Όταν οι γιατροί λένε: ”Λυπάμαι που σας λέω ότι είναι καρκίνος”, νιώθεις ότι όλος ο κόσμος σου καταρρέει και αναρωτιέσαι τι μέγεθος φέρετρο θα χρειαστείς. Είναι δύσκολο να εξηγήσεις πώς νιώθεις», υποστήριξε η Άλισον προσθέτοντας ότι «κάθε ραντεβού είναι τόσο αγχωτικό».

Ωστόσο, παρά το άγχος που την έχει κυριεύσει, η Άλισον νιώθει απίστευτα ευγνώμων στο σκυλάκι της που της έσωσε τη ζωή.

Η εξαιρετικά ευαίσθητη όσφρηση των σκύλων χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες για τον εντοπισμό όπλων και ναρκωτικών με επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο να έχουν διαπιστώσει με πειράματα πως τα τετράποδα έχουν την ικανότητα σε ορισμένες περιπτώσεις να «μυρίζουν» τον καρκίνο με εντυπωσιακή ακρίβεια.

Η Λούνα κατάφερε να ανιχνεύσει τον καρκίνο στην περίπτωση της Άλισον σε πρώιμο στάδιο αυξάνοντας, κατά συνέπεια, και τις πιθανότητες ίασης.’

 

 

filoitexnisfilosofias.com