Ξέρεις γιατί δεν πρέπει να μοιράζεσαι τα ακουστικά σου με τον καθένα;

Σε όλους έχει συμβεί να μοιραστούμε τα ακουστικά με την καλύτερή μας φίλη για να ακούσουμε ένα τραγούδι ή να τα δανειστούμε από ένα συνάδελφο στη δουλειά για να ολοκληρώσουμε μια εργασία. Είναι κάτι που μοιάζει φαινομενικά αθώο, αλλά στην πραγματικότητα κρύβει πολλούς κινδύνους.

Το κερί που δημιουργείται στο εσωτερικό των αυτιών μας είναι ένας φυσικός τρόπος για να προστατέψουμε τα αυτιά μας αλλά και να αποτρέψουμε τις λοιμώξεις. Τα βακτήρια που υπάρχουν στην κυψελίδα (το γνωστό κερί δηλαδή) είναι ακίνδυνα για τον οργανισμό μας.

Εισάγοντας όμως τα ακουστικά στα αυτιά μας, βοηθάμε τα μικρόβια που έχουν συσσωρευτεί πάνω σε αυτά να εισχωρήσουν στο σκοτεινό και υγρό περιβάλλον του εσωτερικού των αυτιών μας. Αν αυτά τα μικρόβια πολλαπλασιαστούν, αυτό σίγουρα θα οδηγήσει σε μολύνσεις. Φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί αν χρησιμοποιήσετε ένα ξένο ζευγάρι και υπολογίστε και ότι μπορεί να έχουν έρθει σε επαφή με βρώμικες επιφάνειες όπως χρήματα, τραπέζια αλλά και το πάτωμα.

Βέβαια, εκτός από το να μη μοιράζεστε τα ακουστικά σας, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να μην εκθέτετε τα αυτιά σας σε κίνδυνο: Προμηθευτείτε θήκες φύλαξης, καθαρίστε τα τακτικά με πανί εμποτισμένο σε αλκοόλ και βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνά και καθαρά πάντα!!!

Πηγή: topontiki.gr