Ξεσπά πατέρας θύματος στα Τέμπη: Κοστολόγησαν τα νεκρά παιδιά μας, δεν εξαγοράζομαι (Βίντεο)

Ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη, Παύλος, ξέσπασε μετά τις ανακοινώσεις της Hellenic Train για τις αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη. «Εγώ θέλω ποινικές ευθύνες, τα παιδιά τους θα τα κοστολογούσαν;» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Έχουν περάσει 18 ημέρες από την τραγωδία στα Τέμπη, με τον πόνο και την οργή στις οικογένειες των θυμάτων να ξεχειλίζουν. Ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη, που έχασε τη ζωή του στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων, ξέσπασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Mega. Ο Παύλος Ασλανίδης ήταν λάβρος για τις αποζημιώσεις, και την προκαταβολή ύψους 42.000 ευρώ, που ανακοίνωσε η Hellenic Train αλλά και για τα μέτρα της κυβέρνησης μετά το συμβάν.

«Εμένα η συνείδησή μου και η αξιοπρέπειά μου, και του παιδιού μου δεν εξαγοράζονται. Πως τόσο γρήγορα βγάλανε την τιμή και κοστολόγησαν την ανθρώπινη αξία. Αυτό ήταν πολύ κυνικό. Δεν το συζητάω ότι δεν μας ενδιαφέρουν τα λεφτά τους. Λεφτά από δολοφόνους δεν θέλουμε εμείς. Εγώ θέλω ποινικές ευθύνες. Ποιοι είναι; Αυτοί οι μαφιόζοι οι Ιταλοί; Ο ΟΣΕ; Οι υπουργοί; Να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται, να μπει κάποιος φυλακή επιτέλους. Μπας και σώσουμε τους επόμενους. Ό,τι ποσό και να βγάζανε, οι άνθρωποι είναι κυνικοί και εγκληματίες», είπε χαρακτηριστικά.

«Τα παιδιά τους θα τα κοστολογούσαν αν ήταν στη θέση μας; Αν ήταν τα δικά τους παιδιά; Αν ήταν παιδιά πολιτικών θα τα κοστολογούσαν; Ποια κυβέρνηση; Αυτός ο κινούμενος θίασος; Που δείχνει ο ένας με το δάχτυλο στον άλλον μαζί με την αντιπολίτευση; Έχω εξουσιοδοτήσει τον δικηγόρο μου κ. Ανδρέα Θεοδωρόπουλο, την άλλη βδομάδα θα πάει στη Λάρισα να καταθέσει μήνυση σε όλους τους υπουργούς Συγκοινωνιών που ήταν τα τελευταία 17 χρόνια, που έφαγαν 11,5 δις να δούμε πού πήγαν αυτά τα λεφτά. Και αυτό δεν έπρεπε καν να γίνεται, να μπαίνουμε εμείς σε τέτοιες διαδικασίες», ανέφερε εμφανώς φορτισμένος.

Σε ερώτηση για το αν έχει προσεγγίσει κανείς ή αν έχει δεχθεί κάποια τηλεφωνήματα από αρμόδιους, απάντησε: «Όχι βέβαια. Τίποτα δεν ισχύει. Εγώ έχασα τον πατέρα μου 4 μέρες πριν χάσω τον Δημήτρη. Τώρα πήγαμε στο χωριό στο Παρανέστι (Δράμας), έκλαιγε μέχρι και αυτός που ήρθε να κάνει τους τάφους, που έχει θάψει χιλιάδες κόσμο».

Αναφορικά με το αν τον έχει προσεγγίσει κάποιος από την εταιρεία, τόνισε: «Δεν ξέρετε σε ποια χώρα ζούμε; Εδώ πάνω από τα φέρετρα των παιδιών κάνουν γκάλοπ. Δεν τους ενδιαφέρει. Η καρέκλα να μην φύγουν από εκεί μέσα. Δεν ήμουν ποτέ πολιτικοποιημένο άτομο δεν ανήκω πουθενά. Βγαίνω ως αξιοπρεπής Έλληνας και απαιτώ την αξιοπρέπειά τους».

Τέλος, για το αν συμμερίζεται την άποψη για το ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη, ξέσπασε λέγοντας «Όχι βέβαια, ποιο ανθρώπινο λάθος; Ανθρώπινο λάθος είναι όλοι αυτοί που πήγαν και ψήφισαν όλους αυτούς που είναι αυτή τη στιγμή στη Βουλή. Γιατί δεν έχουν την αξιοπρέπεια και τιμή να παραιτηθούν όλοι από εκεί μέσα. Γιατί είναι όλοι συνένοχοι έτσι; Κάποιοι είναι δολοφόνοι και κάποιοι είναι και συνένοχοι».

Πηγή: newsbomb.gr