Ξύλο και βρισιές στην ΕΡΤ – Στην Αστυνομία δημοσιογράφοι που πιάστηκαν στα χέρια

Απίστευτες είναι οι λεπτομέρειες που σιγά σιγά γίνονται γνωστές για τον άγριο καυγά μεταξύ δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

Πρόκειται για δημοσιογράφους που εργάζονται στο ίδιο ειδησεογραφικό τμήμα της ΕΡΤ, και οι οποίοι αντήλλαξαν βαριές εκφράσεις μεταξύ τους.

Αφορμή ήταν ένα βίντεο που είχε ετοιμάσει ένας δημοσιογράφος το οποίο τελικά δεν έπαιξε στο δελτίο του παρουσιαστή αθλητικών ειδήσεων. Κατά πληροφορίες, ο δημοσιογράφος ζήτησε τον λόγο από τον παρουσιαστή, γιατί δεν συμπεριέλαβε το βίντεο που είχε ετοιμάσει κατά παραγγελία μάλιστα της διεύθυνσης.

Ωστόσο τα πράγματα γρήγορα οξύνθηκαν και… ξέφυγαν. Ο παρουσιαστής-δημοσιογράφος κινήθηκε απειλητικά εναντίον του συναδέλφου του, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου. Τον χτύπησε με μπουνιές και του έσπασε τα γυαλιά προκαλώντας του αιμορραγία.

Στην ΕΡΤ μετέβη ασθενοφόρο και περιπολικό καθώς το θύμα μετέβη στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής για να υποβάλει μήνυση.

ΕΡΤ: Κινήσαμε πειθαρχικές διαδικασίες

Η διοίκηση της Δημόσιας Τηλεόρασης επιβεβαίωσε πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του iefimerida.gr για τις μπουνιές μεταξύ δημοσιογράφων της.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΡΤ σημειώνει ότι «έχει λάβει πλήρη γνώση του περιστατικού που σημειώθηκε μεταξύ δύο εργαζόμενων δημοσιογράφων της εταιρείας».

Οπως ανακοινώνει η ΕΡΤ «οι παράμετροι του περιστατικού εξετάζονται διεξοδικώς από τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα της εταιρείας, ενώ έχουν ήδη κινηθεί οι απαραίτητες πειθαρχικές διαδικασίες για τη διακρίβωση των γεγονότων και τον καταλογισμό ευθυνών, όπου αυτές προκύψουν».

Τέλος η ΕΡΤ προειδοποιεί ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν ανεκτές ενέργειες, οι οποίες αντιβαίνουν τον κανονισμό της εταιρείας, την ευπρέπεια και τη συναδελφικότητα».

Πηγή: newsit.gr, iefimerida.gr